Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Bubbeltje

dagboek

19 februari 2014 - 38.2 en nog steeds niks nieuws

De Bubbel zit nog veilig en wel achter slot en grendel. Wel is sinds gister mijn buik ineens enorm gedaald en dikker dan ooit... rare gewaarwording, joen attendeerde me erop!

Ondertussen zijn alle projecten gelukt, de muziek is opgenomen, het modelzitten geweest en alleen vanmiddag krijg ik de buurvrouw nog even op bezoek. En daarna is het cocoonen geblazen!

Wel heb ik nog twee projecten bedacht, want dat echte wachten is niks... daar moet ik nog wat aankopen voor doen, dus dat ga ik zo ff doen.

Ik merk dat ik het ook steeds spannender vind. Ik heb een clubje dames om me heen die in maart ook uitgerekend zijn en er zijn al 6 babies geboren, waarvan het grootste gedeelte na mij uitgerekend was... En meegetrokken in dat enthousiasme besef ik me dat het nog maximaal 3.5 week kan duren! dan zijn Joen en ik vader en moeder. Nou ja, in die zin voel ik me al lang moeder, maar dan gaat de grote reis beginnen die als het goed is de rest van ons leven gaat duren. de reis om zo'n kleintje in leven te houden, gelukkig te maken en veilig te houden! Wat is dat toch een grote verantwoordelijkheid! Maar gezien onze stabiele relatie, verwacht ik niet dat daar veel problemen gaan optreden, communicatie beheersen Joen en ik wel.

de luiers zijn inmiddels binnengekomen en ook de tweede proefdruk van het kaartje is gearriveerd. Nu dis nog even wassen en dan is er echt niets meer te doen voor de Bubbel... behalve...

wachten...

en dus die twee projecten waar ik me mee bezig kan houden... als ik zin heb.... het HOEFT niet :)

Op facebook wil ik even radiostilte, omdat ik vooral geen zin erin heb dat mensen conclusies gaan trekken die er niet zijn... als ik eerst veel statussen plaats en daarna niets meer, dan gaan mensen toch bepaalde dingen denken. (liken kan overigens wel, wan tin het ziekenhuis is wifi )en ik denk dat ik hier ook niet heel veel meer te schrijven heb eigenlijk... tot de baby er is... ja over wachten.....

kan wel telkens een bericht met

.... wachten......

plaatsen, maar dat is ook zo saai...

dusssss.... wacht ik mooi niet alleen :) en jullie horen het wel dus, als de baby er is... of ik moet zo balen van dat ....wachten... dat ik uit ellende maar weer een blogje maak :)

wachtze!

Reageer   Reacties bekijkenReacties verbergen   Er is nu 1 reactie.

11 februari 2014 - 37.1

gister alweer 37 weken. De Bubbel mag vanaf nu geboren worden. Volgens mij zit alles nog potdicht, maar goed, daar kan ik weinig op vertrouwen, want dat weet ik gewoon niet.

Inmiddels is de babykamer zo ver af dat de Bubbel er rechtstreeks in kan. de meeste kleertjes zijn gewassen en gestreken (ja echt waar mam!) en wat nog moet is maatje 62, das is ook zo gebeurd.
de takken hangen nog niet, maar dat maakt niet uit.

Ik begin er echt goed zat van te worden nu. Ik ben moe van het slechte slapen en ontzettend benieuwd naar onze Bubbel. Inmiddels hebben we een kraamsuite/ verloskamer kunnen zien in het ziekenhuis en hebben we de route en parkeeropties bekeken. Bijzonder wat zoiets als dat rust kan geven.

Het opnemen met de band is inmiddels gelukt :) het wordt volgens mij echt heel tof. Ik heb even de tweede stem uit mijn mouw geschud en ik denk echt dat dat heel mooi kan worden. Beetje creepy zelfs misschien, maar dat past er wel bij. Het was knetterskoud en volgens mij heeft dat er in combinatie met strakke schoenen voor gezorgd dat het vocht in ieder geval uit mijn voeten is verdwenen...Maar mijn handen blijven gevoelloos.

Vanmiddag weer controle bij de verloskundige.

Mijn wereldje is momenteel heel klein en dat bevalt wel eigenlijk. Ik ga ook geen nieuwe afspraken maken, niet bij ons thuis of ergens anders. Ik merk dat ik echt heel moe word na een paar uurtjes. raar is dat, als je bekijkt dat ik vroeger uren ging stappen.
op zijn hoogst gaat het nog 5 weken duren... en alles is klaar... kan ik me zo lang ontspannen en vermaken met mezelf?

Ik ga zo eerst wat kaartjes op de bus doen, ff een loopje dus en vervolgens mijn vluchtkoffer maken. Misschien is het ook wel het idee dat als ik die af heb, dat het dan gebeurd is en dat de Bubbel dan besluit eerder te komen. Onzin, weet ik, maar goed. Tot nu toe nog geen puf voor gehad.

Verder ga ik even weer radiostilte doen op facebook. Ik zal kijken, maar ga niks meer posten. ik heb ook niks te posten.

de proefdruk van het kaartje was heel tof. Joen gaat hem nog een klein beetje aanpassen en dan gaan we bestellen! Dan kan ik enveloppes schrijven :) Weer wat te doen behalve die altijd maar doorgaande was...

dusss... de verhaaltjes worden steeds minder interessant geloof ik... ik heb wel zin in mijn verjaardag, dan gaan Joen en ik sushi eten. Als de bubbel dan nog in mijn buik zit tenminste... anders heb ik heel andere dingen te doen.

wanneer zou het beginnen? en hoe voel ik me naderhand? Gaan we dan direct bellen of toch nog even met zijn drietjes genieten? Kan ik slapen daar? of kan ik uberhaupt slapen naderhand? hoe doet de bubbel het dan? hoe is zijn eerste rapport (apgarscore)? en de vraag is niet of ik ga huilen, maar wanneer het weer stopt waarschijnlijk :)

Ik zal blij zijn als het wachten voorbij is en alles duidelijk wordt. ben ook zo benieuwd wat iedereen van de naam vindt!

Reageer   Reacties bekijkenReacties verbergen   Er is nu 1 reactie.

2 februari 2014 - baby kaartje!!!

Jippie!!! Het babykaartje is zo goed als af! Ik ben zo trots op Joen, maar ook op mezelf! We hebben het samen gemaakt! Wat zijn we toch een goed team...

vandaag heb ik de maxi cosi hes en de hoes van de kiepstoel gewassen (lang leve het handwasprogramma op de wasmachien)
En ben begonnen met strijken. Ja echt waar! Maar dat is waarschijnlijk eenmalig... zo kan ik op mijn dooie gemakje het eerste pakje uitkiezen waar de Bubbel (wat zou zijn echte naam nou zijn he...) in mee naar huis mag... ik denk dat het een nijntje pakje wordt.

Morgen weer controle en dan gaan we mijn bevalplan doorspreken, zodat zij ook weten wat wij belangrijk vinden.

Mijn buik is alweer wat gezakt! spannend!!

Reageer   Reacties bekijkenReacties verbergen   Er is nu 1 reactie.

1 februari 2014 - bijna 36 weken, kwaaltjes en bijna klaar!

Dussssss... maandag 36 weken! dat betekent dat als de Bubbel geboren wil worden, het vanaf volgende week thuis mag... niet dat ik dat wil, maar het is wel een mijlpaal! Het kan dus nog 1-6 weken duren!!!!

Hoe voel ik mij? Nou prima. Alleen heb ik nu echt wel meer kwaaltjes dan in de begin maanden van mijn zwangerschap. Ik ga ze gewoon benoemen, dus dit zal een beetje een zeur blog zijn. Al ben ik me er echt van bewust dat ik een appeltje eitje zwangerschap heb hoor...

1. Bandenpijn!!!!! aan het einde van de dag doet de onderkant van mijn buik knetterspijn. Steken, zeuren, alles... gelukkig is dat 's ochtends een stuk minder als ik gelegen heb, al lig ik dus ook niet lekker. Als ik me omdraai in bed, dan is het net of mijn symfyse uit elkaar getrokken wordt! (bot onder je vulva). Niet fijn. Gister voelde het aan als een zijsteek, maar dan onderin mijn buik... of een verrekking of zo...

2. maagzuur. Nu heb ik gaviscon en dat werkt als een tiet, maar als ik wakker wordt 's nachts, dan is het uitgewerkt en dat voelt het niet fijn. Maar uit bed komen om nog wat te nemen is niet echt een optie, dan doet mijn buik weer pijn. Dus ik lig in het holletje van mijn voedingskussen en dan ben ik net voldoende omhoog zodat het te doen is (na flink slikken)

3. wakker liggen. Ja als ik 's nachts wakker word om te plassen, dan val ik daarna niet echt meer in slaap. Meestal wacht ik de wekker van mijn man af (half 6! en dan ben ik al vanaf 4 uur / half 5 wakker) en als hij dan gaat douchen, val ik wel weer in slaap en kan ik doorslapen tot 10u. Dus wat dat betreft niet echt iets te klagen. Nu hoef ik ook echt niks, dat scheelt een boel. En als het echt niet ukt, zet ik de hypnobirthing afformaties en destressoefeningen aan en dat helpt me wel... en onderbewust schijn ik de info ook mee te krijgen, dus twee vliegen in 1 klap.

4. Vocht! wat irritant!!!!! In mijn benen valt het reuze mee, aan het einde van de dag staan mijn sokken wel in mijn enkels, maar ik heb geen olifantenbenen, zoals ik in Thailand had. gezien het feit dat ik dit bij de vorige controle had en mijn bloeddruk prima was, maak ik me daar geen zorgen om. maar dat vocht in mijn handen!!! ik weet niet of jullie dat kennen, dat je heel lang op je arm ligt en dat je arm in slaap valt. Als je je arm dan "wakker" maakt, dan gaat het tintelen en meestal is dat een zeer onaangenaam gevoel. Nou dat echte nare gevoel heb ik gelukkig niet, maar ik voel wel minder in mijn vingers, het tintelt en ik kan geen vuist maken. Dat doet namelijk pijn. gelukkig ziet het er niet uit als worstenvingers, maar zo voelt het wel. Voor gitaristen: als je ongeoefend ineens heel veel oefent, dan heb je in de vingers waar je de snaren mee op de frets drukt en vaag gevoel... nou dat gevoel dus...

5. Als ik lang zit, kan ik niet snel opstaan en dingen gaan doen, dan moet mijn lijf eerst settelen en dan pas kan ik dingen gaan doen. ik lijk dus wel 80 jaar oud of zo...

Maar.... de Bubbel beweegt goed, elke dag en dat doet me goed. Ook 's nachts als ik wakker ben en naar de wc ben geweest, dan trappelt hij en draait hij en weet ik veel wat ie doet... het enige wat ik wel irritant vind, is hikken. Ik leg de link naar hikken bij mij en ik kan er knetter van worden als ik moet hikken. En dat vul ik in voor de Bubbel dat hij dat ook irritant vindt. En dat ritmische geluid/ gevoel, daar kan ik ook weinig mee. Ik heb liever onvoorspelbaar. dat is gewoon een gek stukje van mij, maar goed, een druppende kraam zou me ook knetter kunnen maken. gelukkig heeft ie niet elke dag de hik. En het geeft ergens ook wel weer een geruststelling, want elk beweginkje is er 1.

Goed, de babykamer is nu echt bijna af, ik ben de beestjes voor aan de muur een verfje aan het geven en heb inmiddels al heel veel gewassen van de kleertjes en het beddegoed. Ook de draagdoeken zijn al gewassen, dus ook dat is geregeld. Mijn bed stond al omhoog en ik ga als ondersteek een wokpannetje gebruiken, die we toch niet gebruiken voor het eten. Zondag hebben we de deadline voor het babykaartje, dus dat gaat vast ook lukken. de babyfoon is binnen. het wiegje is binnen. Eigenlijk hebben we alles, al wil ik nog wel een hoeslaken en molton voor het wiegje halen. en een dekentje nog, dat kan dan ook in de kinderwagen gebruikt worden. koopzucht is mij niet vreemd haha... en als de beestjes hangen, dan is het echte aftellen begonnen! Dan hoef ik niks meer volgens mij... (ja strijken, maar dat is wel leuk met een muziekje erbij) O wacht, de takken moeten nog gaan hangen, maar dat doen we tegelijk met de beestjes denk ik...

Zo raar!!! Toch mag de Bubbel nog echt wat weekjes blijven zitten, eerst de opnames van de band en ik mag nog model zitten bij palet. dat is wel heel leuk natuurlijk! Maar goed, de Bubbel gaat uiteraard voor en ik zal hem niet terugduwen als ie eerder komt :)

Dus... verven dan nu maar :)

Reageer   Reacties bekijkenReacties verbergen   Er zijn nu 2 reacties.

24 januari 2014 - bijna 35 weken

Het komt nu wel heel dichtbij... het voelt bijna net zo spannend als de reis naar Azië, al heb ik het idee dat ik nu beter voorbereid ben of zo.

de afgelopen week is nog best druk geweest. eerst maandag de verloskundige, voor controle en een groeiecho. Nou ze schat in dat we een 8 ponder krijgen. Ik hoop maar dat ie dan wel wat van de maatjes 50/56 aankan... En dat ie dan wel een propje is...

Dinsdag ben ik bezig gegaan om een vrijgezellenparty te organiseren, zeer leuk, en goed voorbereid, maar daar kan ik niks over vertellen, stel dat de aanstaande bruid meeleest :) Ik heb er in ieder geval zin in, dus dat komt vast goed. Daarna nog even op bezoek geweest bij de aanstaande bruid en ik heb het wiegje meegenomen. ben eens benieuwd hoe lang de Bubbel daarin kan... Nu de slaapkamer zo leeg maken, dan kan het wiegje daar acclimatiseren.

Woensdag had ik de eindevaluatie van mijn stagiaire en daar reeg ik heel lief een kruidvatbon van en die heb ik al gebruikt voor de Bubbel, voor dat o zo nodige borsteltje en ene flessenrager, ook wel handig. Ik heb heerlijk zitten lunchen bij delifrance in mijn eentje en dat was heerlijk.

Donderdag kwamen Mel en Marlies langs en ben ik en de Bubbel weer goed verwend. wel lastig dat ik het kraampakket van Marlies pas vanaf 27 februari mag openmaken!!!! Maar goed, van mel heb ik een hugalots gekregen, dus die helpt me er wel doorheen :)

's Avonds de voorlichting van de bakerraad gehad, onze verloskundigenpraktijk. Dat was interessant, al wam er niet veel nieuws voorbij...lang leve google...

en vandaag heb ik de beestjes voor aan de muur getekend op hout, 2 babywassen gedraaid en lekker zitten facebooken :) Nu even tv kijken en dan een bevalplan schrijven. Morgen kunnen we de beestjes verder uitwerken en dan is de babykamer echt bijna klaar!!! over twee en en halve week is de Bubbel al zo ver dat ie thuis geboren mag worden... ik verwacht dat ie nog wel ff blijft zitten, maar het kan!!!

Ondertussen ben ik heel relaxed, fijn is dat! Ik heb er gewoon zin in.

liefs!

Reageer  

19 januari 2014 - verlof!

Mijn verlof is vanaf 22u vanavond een feit. Bizar! Maar wel fijn. ik heb het goed kunnen afsluiten, al was ik natuurlijk wel vergeten de telefoon terug te geven. Maar gelukkig kwam ik daar op de parkeerplaats achter :) Joen was me komen ophalen, zo lief. En dat terwijl ik de auto had gebruikt om op mijn werk te komen, omdat ik dan nog even taart kon halen (het centrum was echt te ver lopen). Dus moest Joen met de bus... Ik was enorm verrast en dit bewijst wel weer hoe lief hij voor me is!

Ik heb lekker gewerkt, wel weer aardig rondgelopen, maar dit keer binnen de perken.

Morgen verloskundige met groeiecho, mogen we onze Bubbel weer even zien. Hij beweegt goed, heeft geregeld de hik, wat ik zowel op mijn blaas als rechtsboven onder mijn ribben voel. Mijn banden en soms mijn bekken doen pijn, maar dat is nog te overzien. En vanaf nu hoef ik niks meer, kan ik afspraken zowel maken als afzeggen en kan ik lekker bezig met handwerken en boeken lezen.

En me verheugen op de bevalling! Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt zo. Het feit dat je op zo'n moment alles los mag laten, de tijd stil staat en je het grootste wonder wat je ooit zult meemaken, ook daadwerkelijk gaat meemaken... dat lijkt me fantastisch... en onze Bubbel ontmoeten en leren kennen... ik word er helemaal ontroerd van en dan moet het nog allemaal gaan gebeuren... over 3 weken zou het al kunnen gewoon!!! (nou ja, ook wel eerder, maar over 3 weken en een dag ben ik al 37 weken onderweg!!!)

Ik hoop wel dat ie nog even langer blijft zitten, want we mogen wat nummers opnemen en dat wil ik erg graag doen.

Nou, de aankomende week lekker de kleertjes en het beddengoed wassen, boeken over hypnobirthing, bevallen en borstvoeding lezen, de naamslinger afmaken, de kamer afmaken en mijn vluchtkoffer inpakken. Het bevalplan is bijna af, alleen de details nakijken en dan in word zetten. En verder cocoonen... ik heb de eerste week nog wat afspraken, de tweede week ook nog 2 en de rest van de tijd, kruip ik in mijn schulpje... Tussendoor nog wat bakkeleien over het geboortekaartje en die bestellen en een babyfoon aanschaffen, samen met nog wat minidetailspulletjes (ja dat haarborsteltje heb je niet echt heel hard nodig, maar voor de doorbloeding is dat weer goed of zo... ok, doen we) en dan wachten op de wasbare luiers en die wassen... de nesteldrang kickt langzaamaan in :) (ik zie net dat dit al oud nieuws is, kun je nagaan hoe klein mijn wereldje nu is...)

Allemaal veel liefs in ieder geval... ik ben helemaal happy de peppie!

Reageer   Reacties bekijkenReacties verbergen   Er is nu 1 reactie.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 volgende